КМДА оголосило про співпрацю з Фондом енергоефективності

Сьогодні, 4 липня 2024 року, Фонд енергоефективності та Київська міська державна адміністрація підписали Меморандум про співпрацю в межах програм Фонду, який розширить для киян можливості отримати допомогу не тільки від міста, а й від держави теж. Підписання відбулось на даху ОСББ “Художник”, яке за міською Програмою “70/30%” вже встановили сонячну електростанцію на даху.

«Сподіваємось, об’єднання наших зусиль сприятиме більшій результативності на шляху до енергетичної стійкості міста та країни загалом!» – наголосив Віталій Кличко, міський голова міста Києва.

 “Підписання Меморандуму про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією стало значним кроком на шляху до підвищення енергоефективності житлових будівель у столиці, — прокоментував Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності. — Разом з КМДА ми зможемо об’єднати зусилля та ресурси, щоб стимулювати впровадження енергоощадних заходів у будинках киян. Важливо підкреслити синергію наших зусиль. Фонд енергоефективності володіє значним досвідом та експертизою у сфері енергоефективності, а КМДА має важелі для впровадження масштабних проектів на рівні міста. Об’єднавши ці можливості, ми зможемо досягти значних результатів у покращенні енергоефективності житлового фонду Києва. Я впевнений, що наша співпраця дасть можливість зробити Київ зразковим містом з точки зору енергоефективності”.

Крім того, Віталій Кличко та Єгор Фаренюк оглянули будинок, який за міською Програмою вже провів повну енергомодернізацію. Зокрема, жителі цього будинку вже 5 разів брали участь у міській програмі співфінансування енергоефективних робіт «70/30%». Тут відремонтували індивідуальний тепловий пункт, встановили енергозберігаючі вікна та двері в місцях загального користування. Утеплили фасад. Також встановили 3 гібридні інвертори по 10 кВт і 30 кВт батарея. І це обладнання може заряджатись або від мережі, або від сонячних панелей, що встановлені на даху. Від батарей автономно може повністю працювати індивідуальний теплопункт (до 48 годин). А якщо з освітленням місць загального користування (в під’їздах, коридорах, на сходах) і зовнішнім освітленням – на батареях, це все може працювати добу. Із підключеними ліфтами – 12 годин.