Фахівці Фонду енергоефективності презентували програму “Енергодім” в регіонах

 

4 вересня в Тернопільській та Чернігівський областях відбулися семінари з підвищення енергоефективності житлового фонду країни за участі фахівців Фонду енергоефективності, регіональних консультантів та органів місцевої влади.

Метою проведення семінарів є знайомство мерів міст, ОТГ, а також ОСББ з основними функціями Фонду та презентувати програму “Енергодім”, яка націлена на зменшення рівня енергоспоживання та викидів СО2 у житловому секторі, тим самим зменшуючи негативний вплив на екологію.

Олег Покідько, начальник відділу моніторингу Фонду енергоефективності, розповів про основні переваги, які отримають ОСББ після реалізації Програми “Енергодім”,  що передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% для пакета «Комплексний». 

Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.Також він нагадав учасникам заходу, що 3 вересня розпочався прийом заявок від ОСББ на участь в програмі.

Про вимоги до оформлення проектів, умови надання грантів, перелік заходів з енергоефективності, які необхідно виконати задля отримання компенсації детально розповів Дмитро Сирих, начальник відділу оцінки проектів та верифікації технічного офісу Фонду енергоефективності.

Передбачається досягнення середнього рівня економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках цієї Програми принаймні у 20 %”, – підсумував  Дмитро Сирих.

Нагадаємо, що Повний текст Програми «Енергодім» та додатки за посиланням: http://bit.ly/2MvjzkE

Заявки подаються через усі відділення банка-партнера: http://bit.ly/2zmee6j

Детально про те, з чого розпочати кроки до гранту, перелік необхідних документів та форми заявок на сторінці програми “Енергодім”: http://bit.ly/2TVkaNi

Презентація програми

Презентація програми

Презентація програми