Енергоефективні програми підтримки ОСББ мають понад 120 громад

Станом на 31 серпня 2021 року 121 громада затвердила власні програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Мета програм – стимулювати створення ОСББ та відшкодовувати частину витрат співвласників на заходи з енергомодернізації житла, щоб зменшити фінансове навантаження на громадян. 

Обсяг фінансування затверджених програм складає понад 213 млн грн. Це означає, що більше 24,3 тисяч ОСББ можуть користуватися місцевою підтримкою у впровадженні енергоощадних заходів у своїх оселях.

Ще 31 раніше затверджена місцева програма не потребує змін/адаптації, 31 – у процесі розробки.

Місцеві програми попередньо були проаналізовані фахівцями Фонду енергоефективності, з них 90 програм прийнято з урахуванням положень програми “Енергодім”. 

Зокрема, одні з останніх програм у серпні були затверджені органами самоврядування у Cамборі та Ставищі.

Так, у Ставищі (Київська область) затверджено Цільову програму фінансової підтримки ОСББ, які беруть участь у програмі “Енергодім” на 2021-23 рр., яка адаптована під програму “Енергодім”.

За умовами програми, ОСББ відшкодовується частина відсоткової ставки протягом перших 12 місяців кредитування. У громаді 35 багатоквартирних будинки, з них 3 ОСББ.

Також протягом серпня між Фондом та містами було підписано 2 меморандуми про співпрацю у межах програми “Енергодім” – з Дружківською та Курахівською міськими радами у Донецькій області.

Всього за період дії Програми з вересня 2019 року станом на 31 серпня 2021 року між Фондом енергоефективності та громадами було підписано 230 меморандумів про співпрацю.

У третьому кварталі 2021 року Фонд планує підписати меморандуми з громадами Черкаської, Полтавської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

Актуальну інформацію про кількість та географію підписаних Меморандумів про співпрацю, а також деталі про оновлені місцеві Програми підтримки ОСББ-учасників програми «Енергодім» відслідковуйте на карті.

Детальніше про програму “Енергодім” можна дізнатися на сайті /energodim/

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності розпочав співпрацю з двома громадами Донеччини.