18 викладачів тренерів для енергоаудиторів успішно завершили навчальний курс

 

Друга група інструкторів з ВНЗ пройшла курс з підготовки енергоаудиторів для Фонду енергоефективності. З 15 по 25 липня представники семи вищих навчальних закладів пройшли в інтенсивний курс для тренерів з навчання енергоаудиторів.

Навчальний курс відбувся в рамках проекту GIZ з підтримки Фонду енергоефективності.

Участь в інтенсиві взяли представники Державного університету «Житомирська політехніка», Житомирського національного агроекологічного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету водного господарства та природокористування, Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя та Хмельницького національного університету.

1

 

Під час навчання слухачі отримали ґрунтовні теоретичні знання, виконували практичні вправи, розрахунки, групові завдання та провели тестове обстеження двох будинків, що входять до Асоціації ОСББ «Оберіг».

Також слухачі ознайомились з будинком, мешканці якого тільки планують впроваджувати заходи з енергоефективності в рамках проекту «Перші ластівки», а також з будинком, де вже реалізовані комплексні проекти з енергоефективності, в тому числі утеплення фасаду. Представник АОСББ «Оберіг» розповів слухачам про особливості реалізації проектів з енергоефективності на всіх етапах, починаючи з енергоаудиту і закінчуючи пуско-налагоджувальними роботами.

Наприкінці навчального курсу, слухачі склали іспит та отримали відповідні сертифікати.

Вже у вересні 2019 року представники двох вищих навчальних закладів планують запровадити аналогічні курси на базі своїх ВНЗ. Ці виші отримають від GIZ додаткову підтримку – вимірювальне обладнання для проведення енергоаудиту – для підсилення матеріально-технічної бази університетів та підвищення якості навчання. 

Наступна, третя група ВНЗ, розпочне навчання у вересні у Дніпрі.

 

***

Нагадаємо, друга група інструкторів розпочала роботу з навчання тренерів ВНЗ для   енергоаудиторів 15 липня.

Раніше перша група викладачів-енергоаудиторів пройшла навчання.

Підготовка енергоаудиторів на базі ВНЗ впроваджується у рамках проекту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH від імені Федерального міністерства довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.                             

  2

 

3

 

 

4

 

5