Наглядова рада Фонду енергоефективності розглянула перші результати реалізації Програми “Енергодім”

25 жовтня 2019 року відбулося засідання Наглядової ради Фонду енергоефективності, під час якого було розглянуто низку важливих питань.

Наглядова рада Фонду розглянула звіт дирекції за результатами роботи у третьому кварталі.

Також йшлося про кількість заявок від ОСББ в межах Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Так з вересня до Фонду надійшло вже 5 заявок, 4 з яких обрали пакет “Комплексний”. Пакет передбачає комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін та цоколю, опалювальних та неопалювальних технічних поверхів та дахів, плит перекриття підвалу та заміна чи ремонт вікон та балконів у місцях загального користування. Відповідно до описів проектів, сукупна вартість заходів з енергоефективності по п’яти проектах орієнтовно складе 23 150 071‬ грн, економія енергії  24 227 732 кВт*год/рік.

Загалом, відповідно до інформації регіональних консультантів близько 150 ОСББ наразі готуються до подання заявок для участі у Програмі “ЕНЕРГОДІМ”

Члени дирекції Фонду енергоефективності розповіли про заходи, організовані Фондом за звітний період та заходи, в яких брали участь фахівці Фонду. Зокрема за останні 9 місяців представники Фонду енергоефективності взяли участь у 86 заходах, на яких презентували програму “Енергодім”. Також йшлося про плани діяльності, зокрема серію регіональних поїздок та роботу над адаптацією місцевих програм. 

Серед інших також було розглянуто 2 важливі питання:

  • стан реалізації Програми “Енергодім” та можливості вдосконалення і розвитку даної програми у найближчій перспективі;
  • внесення пропозицій щодо змін до чинного законодавства України для спрощення процедур розгляду заявок Фондом енергоефективності. Дирекція Фонду надала пропозиції щодо внесення зміни до Закону України “Про Фонд енергоефективності”, Закону України “Про енергозбереження”, Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, Закону України “ Про енергетичну ефективність будівель”, а також деяких ДБН та інших нормативних документів.

Крім того, під час засідання члени Наглядової ради розглянули інші питання стосовно роботи Фонду енергоефективності.

Наступне засідання Наглядової ради Фонду заплановане на 17 грудня 2019 року, під час якого заплановано розглянути детальні пропозиції щодо вдосконалення Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» та багато інших питань.

Нагадаємо, що раніше Наглядова рада затвердила програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»

1

2

34