Понад 130 слухачів пройшли навчання в Школі проектних менеджерів від Фонду енергоефективності

Навчання у Школі проектних менеджерів, які супроводжуватимуть проекти у межах програми “Енергодім” завершено. На навчання зареєструвалось понад 130 бажаючих опанувати нову професію для подальшого управління проектами енергомодернізації багатоповерхівок. 

Навчальний курс включав 14 тематичних сесій, на які у якості спікерів були запрошені експерти Фонду та регіональні радники проекту IFC “Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні”.

Навчальні семінари передбачали такі теми для обговорення як: 

  • Програма “Енергодім”, Пакет А (спрощений): що необхідно знати для надання послуг з супроводу проекту;
  • Проектні менеджери: вимоги, конфлікт інтересів; договірні відносини, оплата послуг, грант та відповідальність;
  • Взаємодія з Фондом енергоефективності в процесі реалізації та супроводу проектів. Використання інформаційних інструментів Фонду в процесі реалізації та супроводу проектів;
  • Підготовка ОСББ до участі в Програмі “Енергодім” – діалог з правлінням ОСББ та співвласниками. Як обґрунтувати необхідність енергомодернізації багатоквартирного будинку;
  • Технічні рішення: модернізація опалення та ГВС, заміна вікон/дверей;
  • Окремі аспекти імплементації проєкту енергомодернізації багатоквартирного будинку (енергоаудит, проведення загальних зборів щодо участі в Програмі, джерела фінансування проєктів енергомодернізації будинків з ОСББ та особливості залучення банківського фінансування, верифікація проєкту) та інше.

«Така велика кількість бажаючих пройти навчання в Школі проектних менеджерів, доводить, що це важливий та затребуваний інструмент. Цікаві та складні питання від слухачів, які проходили навчання показує, що ті фахівці, які прийшли дійсно орієнтуються в предметі. Такий рівень дозволяє сподіватись на те, що кількість доопрацювань заявок буде прямувати до нуля»‎ коментує Дмитро Сирих, технічний директор Фонду енергоефективності.

Важливо! Всі матеріали, які були надані слухачам, згодом будуть викладені для всіх бажаючих у відкритому доступі. 

Всі умови супроводу проектів та залучення проектних менеджерів можна знайти у Програмі “Енергодім” за редакцією від 20 березня 2024 року. 

За умовами програми, ОСББ має право залучити фахівця для професійного супроводу проекту з енергомодернізації будинку за Пакетом “А” (спрощений) та отримати компенсацію у розмірі 70% вартості цих послуг, але не більше 20 тис грн.

Детальніше про вимоги та обов’язки проектного менеджера читайте у розгорнутому матеріалі-роз’ясненні.