Фонд енергоефективності підписав Меморандум про співпрацю із Радою голів ОСББ

27 травня 2019 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ДУ “Фонд енергоефективності» та ГО “Всеукраїнська Рада Голів ОСББ”.

Підписантами виступили Юлія Головатюк-Унгуряну, директор Фонду енергоефективності та Наталія Олійник, президент ГО “Всеукраїнська Рада Голів ОСББ”.

Участь в церемонії підписання Меморандуму взяли  Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та представники ОСББ із різних регіонів України.

За словами Геннадія Зубка, завдяки співпраці з Фондом енергоефективності ОСББ зможуть не лише отримати часткову компенсації вартості будівельних матеріалів, а проектних робіт, енергоаудиту та енергосервісних робіт. Комплекс заходів з енергоефективності, доступний через процедури Фонду, дозволить не лише модернізувати будинки та підвищити якість життя мешканців, а й сприяє енергонезалежності України в цілому.

 

Презентація Програми Фонду енергоефективності

 

Голови ОСББ – справжня армія реформи енергоефективності, яку ми разом робимо 4 роки. І сьогодні саме від їхньої активності залежить повноцінний запуск Фонду енергоефективності! Дякую за живу конструктивну зустріч, обговорення Програми Фонду і не тільки, багато питань, влучні рекомендації. Певен, разом ми точно зможемо зробити країну енергоефективною!, – зазначив Геннадій Зубко.

 

Підписання Меморандуму між Фондом енергоефективності та Всеукраїнською радою голів ОСББ

 

Юлія Головатюк-Унгуряну: Ключовий продукт Фонду енергоефективності  – це гранти для ОСББ. Сьогодні ми пропонуємо два варіанти грантової допомоги: пакети “Легкий” і “Комплексний”.  ОСББ можуть самі обирати, який з варіантів проекту вони хочуть реалізувати. Важливо, що обидва пакети – це комплекс заходів з енергоефективності, а не окремі дії. Наприклад, пакет “Легкий”, крім іншого, включає в якості обов’язкових елементів встановлення будинкового лічильника тепла, встановлення індивідуального теплового пункту і балансування системи опалення. Орієнтовна сума компенсації витрат – близько 600 тис грн. До пакету “Комплексний” входять заходи пакету “Легкий”, а також комплекс робіт з теплоізоляції стін, горищ, цоколя, заміна чи ремонт вікон та дверей у місцях загального користування, модернізація системи вентиляції та освітлення, встановлення теплообмінника та інше. Тут середня сума компенсації витрат становитиме близько 5 млн грн.

Окрім підписання Меморандуму, відбулося експертне обговорення проекту Програми часткового відшкодування вартості заходів з енергоефективності “Енергомодернізація багатоквартирних будинків” з представниками ОСББ.

Учасники зустрічі обговорили особливості грантової політики Фонду та фінансування проектів, етапи реалізації проектів, процедури подання заявки на участь в програмі, співпрацю з банками-партнерами та ін..

Обговорення проекту Прграми Фнду енергоефективності

За словами Юлії Головатюк-Унгуряну, в червні дирекція Фонду ЕЕ планує подати на затвердження Наглядовій раді остаточний проект Програми, а на початку липня укласти договорів з IFC та банком-партнером. Всі ці кроки дозволять ОСББ приступити до подання заявок на отримання грантів.

***

Для довідки:

Програма визначає умови та порядок надання державною установою «Фонд енергоефективності» грантів для здійснення заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках, в яких створено ОСББ.

Письмові зауваження і пропозиції до проекту Програми можна надсилати до 20 травня 2019 року на електронну адресу info@eefund.org.ua з темою листа “Проект програми Фонду енергоефективності”.