Викладачі з енергоаудиту розпочали навчання у Львові

15 липня друга група інструкторів розпочала роботу з навчання тренерів ВНЗ для   енергоаудиторів.

18 інструкторів протягом дев’яти днів братимуть участь в інтенсивному курсі з підготовки тренерів-викладачів ВНЗ (Житомирська політехніка, Житомирський національний агроекологічний університет, Івано-Франківський національного технічний університет нафти і газу, Національний університет «Львівська політехніка», Національний університет водного господарства та природокористування, Тернопільський національний технічний університет ім.Івана Пулюя, Хмельницький національний університет), які зможуть навчати енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності.

Курс підготовлений на основі кращих європейських практик та складається з лекцій, практичних вправ та самостійної роботи. Викладають тут фахівці з енергоаудиту, регіональні консультанти Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та представники Фонду енергоефективності. В процесі навчання, студенти відвідуватимуть реальні об’єкти, а наприкінці здаватимуть іспити.

Після проходження курсу, викладачі-енергоаудитори, які успішно закінчили тренінг GIZ, започатковують та проводять аналогічні тренінги вже на базі ВНЗ. Тренінги також будуть впроваджуватись за підтримки GIZ. Загалом, у програму підготовки викладачів на базі університетів, входить 34 ВНЗ, де створені комісії з атестації енергоаудиторів.

Тренінг організований та проведений у рамках проекту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH від імені Федерального міністерства довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU).

Проект з підготовки енергоаудиторів на базі ВНЗ впроваджується за підтримки Уряду Німеччини, GIZ та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Програма співпраці передбачає розробку спеціалістами GIZ програми тренінгів для підготовки енергоаудиторів, проведення тренінгів для викладачів-енергоаудиторів (до 3 викладачів-енергоаудиторів з ВНЗ, у яких створено комісії з атестації енергоаудиторів).

***

Раніше перша група викладачів-енергоаудиторів пройшла навчання