Фонд енергоефективності сплатив перший транш

Фонд енергоефективності сплатив перший транш за проведений енергоаудит, а саме 70 % від вартості проведеного енергоаудиту. 

Цього тижня Фонд перерахував свою половину коштів на рахунок ОСББ, а інша половина – відповідно до умов Програми “Енергодім” – надійде від мультидонорського трастового фонду (управляється IFC – Група світового банку).

Заявка надійшла з Одеси. Тут співвласники багатоквартирного будинку обрали для реалізації Пакет заходів «А» (пакет «Легкий»). В багатоквартирному будинку, де проживає 175 сімей, 10 поверхів, 4 під’їзди та вже встановлена автономна система теплопостачання, а також будинковий лічильник.

Вартість впровадження усього проекту становить близько 2,1 млн грн (разом із підготовкою, матеріалами та обладнанням, вартістю робіт, сертифікатів, проектної документації, технічного та авторського наглядів та інших заходів, передбачених програмою “Енергодім”). В результаті комплексу заходів мешканці будинку орієнтовно матимуть економію понад 600 тис грн на рік.

На сьогоднішній день до розгляду Фондом отримано 7 заявок: з Одеси, Миколаєва, Луцька, Чорткова та Українки. Відповідно до даних мережі регіональних консультантів близько 150 ОСББ готують документи для подання заявок до Фонду найближчим часом.

За інформацією Міністерства розвитку громад і територій України станом на 8 серпня 2019 року 856 ОСББ з усіх регіонів України готові долучитися до участі в Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний».

Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Детально про те, з чого розпочати кроки до гранту, перелік необхідних документів та форми заявок на сторінці програми “Енергодім”: http://bit.ly/2TVkaNi

Нагадаємо, що минулого тижня Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності