Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності

Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності з 1 млрд 600 млн грн до 2 млрд 719,3 млн грн.

Постанову «Про збільшення статутного капіталу державної установи «Фонд енергоефективності» та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. № 1099» було ухвалено сьогодні.

Рішення дозволить впровадити 2041 комплексний проект з термомодернізації багатоквартирних житлових будинків, таким чином зменшивши їх втрати теплової енергії від 20% до 50%, в залежності від обраного пакету енергоефективних заходів.

Рішення, ухвалене Урядом сприятиме виконанню угоди EE4U – Energy Efficiency Support Programme for Ukraine між Урядом України та Європейським Союзом щодо фінансування заходів комплексної термомодернізації житлового фонду.

Нагадаємо, програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний».
Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Детально про те, з чого розпочати кроки до гранту, перелік необхідних документів та форми заявок на сторінці програми “Енергодім”: http://bit.ly/2TVkaNi