Першу заявку від ОСББ на участь в програмі “Енергодім” отримано

 

11 вересня до Фонду енергоефективності надійшла перша заявка на участь в Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ». Заявку на участь через відділення АБ Укргазбанк подало ОСББ у місті Одеса.

Після отримання висновків енергетичного аудиту, ОСББ обрало для реалізації Пакет заходів «А» (пакет «Легкий»). В багатоквартирному будинку, де проживає 175 сімей, 10 поверхів, 4 під’їзди та вже встановлена автономна система теплопостачання, а також будинковий лічильник. 

Тепер співвласники багатоповерхівки, відповідно до рекомендацій енергоаудитора, хочуть провести модернізацію котельні та системи гарячого водопостачання, утеплити систему теплопостачання, збалансувати систему опалення, щоб вирівняти температуру в усьому будинку. Крім того, запланована заміна частини віконних блоків у місцях загального користування. 

Вартість впровадження проекту становить близько 2,1 млн грн (разом із підготовкою, матеріалами та обладнанням, вартістю робіт, сертифікатів, проектної документації, технічного та авторського наглядів та інших заходів, передбачених програмою “Енергодім”). В результаті комплексу заходів мешканці будинку орієнтовно матимуть економію понад 600 тис грн на рік.

У разі успішного схвалення Заявки, Фонд енергоефективності відшкодує 70% витрат на енергоаудит, який ОСББ вже провело.

Наразі декілька десятків ОСББ також проводять або вже завершили попередній енергоаудит будівель. Тож Фонд енергоефективності вже найближчим часом планує отримати документи від них. 

Для того, щоб стати учасником Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім”, необхідно подати Заявку та супровідні документи через відділення банку-партнеру: http://bit.ly/2zmee6j

Ознайомитись із повним текстом Програми «ЕНЕРГОДІМ» та додатками до неї можна за посиланням: http://bit.ly/2MvjzkE

Детально про те, з чого розпочати кроки до гранту, перелік необхідних документів та форми заявок на сторінці програми «ЕНЕРГОДІМ»: http://bit.ly/2TVkaNiПерша заявка від ОСББПерша заявка від ОСББПерша заявка від ОСББ