Перше засідання нового складу Консультативної ради

26 вересня відбулося перше засідання нового складу Консультативної ради Фонду енергоефективності. До цього складу дорадчого органу увійшли 17 учасників — відбір тривав протягом місяця до 4 серпня.

 

Під час зустрічі директор Фонду Єгор Фаренюк презентував принципи роботи установи, механізм реалізації наявних програм і перспективні ініціативи. «Радий вітати оновлений склад Консультативної ради, особливо приємно, що сьогодні ми зібралися за круглим столом офлайн, — зазначив він. — Це додає впевненості у досягненні бажаних результатів у сфері енергоефективності та у процесі відновлення житлових будинків. Новий склад Консультативної ради — це різнопрофільні висококваліфіковані фахівці, практики-експерти. Такий потенціал дуже цінний, адже у процесі ухвалення рішень для нас важливі різносторонні пропозиції, експертні думки, ініціативи фахового рівня. Крім того, це гарантує, що діяльність Фонду буде максимально ефективною і комфортною для всіх учасників процесу».

Наразі Фонд енергоефективності реалізує дві програми — «Енергодім» і «ВідновиДІМ». Перша допомагає термомодернізовувати багатоповерхівки, друга — ремонтувати пошкоджені внаслідок російських обстрілів будинки. Нещодавно Фонд затвердив зміни до обох ініціатив. У Програмі «Енергодім», зокрема, введене часткове авансування будівельних робіт на рівні 30% вартості проєкту, вдвічі зменшений власний внесок ОСББ, а також розширений перелік заходів у межах пакету «А». Головна зміна Програми «ВідновиДІМ» — розширення території її дії з шести областей на всю Україну.

Серед нових ініціатив Фонду — розвиток відновлюваних джерел енергії. Для цього команда установи вже розробила концепцію Програми «ГрінДІМ». Її учасники — ОСББ і власники приватних домогосподарств — отримуватимуть гранти на встановлення теплових насосів і сонячних панелей.

Члени Консультативної ради обговорили пропозиції щодо напрямів розвитку діючих програм Фонду і вдосконалення нової ініціативи, а також узгодили формат подальшої роботи. Нагадаємо, що такі засідання дорадчого органу проводяться не рідше одного разу на три місяці.