Призначено нового члена Наглядової ради Фонду енергоефективності

Донори, представлені в Наглядовому комітеті Мультидонорського трастового фонду, створеного у рамках Програми EE4U1 призначили свого нового представника в складі Наглядової ради ДУ “Фонд енергоефективності”.

Новим членом Наглядової ради Фонду енергоефективності від міжнародних донорів став Рольф Бегрндт (Rolf Behrndt). На цій посаді він замінив Лауру Гарбенчуте-Бакене.

Рольф Бегрндт з 1987 року обіймав керівні посади в GOPA Consultants, (Німеччина), ICON-Institut, (Німеччина), Групі Світового банку / Міжнародній фінансовій корпорації (World Bank Group / IFC), до грудня 2023 року очолював Офіс водневої дипломатії в Києві Німецького агентства з міжнародного співробітництва (GiZ).

Пан Рольф закінчив Технічний університет Дармштадта (Німеччина) за спеціальністю “Міжнародна банківська справа, Промислова політика та програми, Економіка розвитку, Машинобудування” та здобув ступінь магістра. Крім того, закінчив аспірантуру з економіки розвитку, досліджуючи поглинання та передачі технологій у секторах металообробки Індійського технологічного інституту (Мадрас, Індія), а також Німецького інституту розвитку, (Західний Берлін, Німеччина).

Довідково. Наглядова рада є найвищим органом управління ДУ “Фонд енергоефективності”. Наглядова рада здійснює захист прав засновника, кредиторів, донорів та кінцевих бенефіціарів Фонду, забезпечує виконання цілей Фонду та здійснює нагляд за управлінням Фонду.

Наглядова рада Фонду енергоефективності формується з двох представників Уряду, двох незалежних членів і одного представника міжнародних донорів.