Два міста Волинської області стали партнерами Фонду енергоефективності в рамках реалізації програми “Енергодім”

Фонд енергоефективності та міста Нововолинськ і Володимир-Волинський підписали Меморандуми про співпрацю, що передбачають створення відповідних умов економічного споживання енергоресурсів, зменшення витрат на комунальні послуги ОСББ, підвищення рівня комфорту і умов проживання в багатоквартирних будинках. 

Обидві церемонії підписання відбувалися під час презентації та обговорення програми підтримки енергоефективності в багатоквартирних будинках «Енергодім». У Володимирі-Волинському, після публічної презентації, Юлія Головатюк-Унгуряну директорка Фонду енергоефективності мала змогу особисто поспілкуватися з представниками ОСББ, що вже працюють над заповненням заявок до програми “Енергодім”.

Петро Саганюк, міський голова Володимира-Волинського, зауважив, що співпраця з Фондом є важливим кроком для залучення державних і міжнародних коштів у сферу енергомодернізації будинків міста.

2

3Співпраця Фонду з містами України активно розвивається і в напрямку адаптації місцевих програм підтримки ОСББ до програми «Енергодім», на сьогодні вже 8 міст змінили та затвердили власні програми. Ще 10 міських рад, спільно з Фондом енергоефективності, працюють над адаптацією місцевих програм до вимог програми “Енергодім”.

Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності: «Головне завдання Фонду допомогати жителям багатоквартирних будинків покращувати свої умови життя, економити на енергоресурсах і менше платити за комунальні послуги. Завдяки програмі “Енергодім” у ОСББ зі всієї України з’являється можливість модернізувати свій будинок за підтримки держави та зменшити платіжки, за найдорожчу послугу теплопостачання в рази».

У Нововолинську очільниця Фонду взяла участь в підсумковій презентації демонстраційного проєкту міста в рамках ініціативи “Угода мерів” за підтримки ЄС.

Віктор Сапожніков, міський голова Нововолинська під час своєї промови наголосив, що робота в напрямку підвищення енергоефективності не лише комунальних установ, але і багатоквартирних будинків, вимагає технологічного прогресу та постійного розвитку. Фонд і програма підтримки “Енергодім” допоможуть досягти таких результатів для енергосвідомих ОСББ Нововолинська.

Варто знати, що вже 42 міста заявили про свою готовність реалізовувати масштабні проєкти з комплексної модернізації житла містян за умовами партнерства з Фондом енергоефективності та участі в програмі  “Енергодім”.

Станом на 29 січня 2020 до Фонду надійшло 25 заявок, зі всієї України, з них — 5 схвалено. З Волинської області було отримано на розгляд 4 заявки

Нагадаємо, що у грудні минулого року Фонд підписав Меморандуми з 15  містами Харківщини

4

57