Про партнерство і відбудову на зібранні Конфедерації будівельників України

Директор Фонду енергоефективності взяв участь у розширеному зібранні Конфедерації будівельників України. Напередодні Дня будівельника представники влади, будівельного бізнесу, партнери КБУ, а також керівники профільних бізнес-асоціацій та об’єднань обговорили тенденції галузі, зміни законодавства та головні виклики відбудови.

«Дякую всім дотичним до будівельної сфери за неймовірну стійкість і витримку. Вистояти в умовах війни і продовжувати будувати, відновлювати зруйноване, дбати про розвиток галузі — це прояв сили та незламності, — прокоментував Єгор Фаренюк. — Діяльність Фонду енергоефективності була б неможлива без професійної роботи будівельних компаній. Саме будівельники на високому рівні втілюють у життя проєкти наших бенефіціарів. Дякую, що разом з нами пліч-о-пліч будуєте енергонезалежну країну, якісно і швидко відновлюєте те, що нищить ворог».

Навіть під час повномасштабної війни Фонд енергоефективності продовжує активно працювати. Зокрема, вже відновився прийом нових заявок за Програмою «Енергодім» — для цього розробили спрощений варіант пакету «А». ОСББ, які беруть у ньому участь, отримують 40% компенсації за встановлення або модернізацію індивідуального теплового пункту і встановлення вузла комерційного обліку тепла. Крім того, Фонд завершує реалізацію пілотного етапу Програми «ВідновиДІМ», яка фінансується Європейським Союзом. Її учасникам Фонд надає гранти, що покривають 100% будівельних робіт з відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій. Наразі команда готується до реалізації основного етапу цієї Програми — збирає необхідні дані щодо пошкоджень у регіонах.

Сьогодні вже понад 75 тисяч домогосподарств з різних куточків України стали учасниками програм Фонду. «Завдяки нашим спільним зусиллям тисячі родин мають можливість повернутись у своє відновлене житло, а десятки тисяч родин відчули переваги термомодернізованих будинків, — зазначив Єгор Фаренюк. — Втілюємо в життя важливі проєкти завдяки синергії зусиль всіх дотичних, дієвій співпраці з міжнародними донорами та українськими компаніями, завдяки використанню найкращих європейських практик і врахуванню реалій нашої країни. Вітаю з Днем будівельника і зичу нам усім якнайшвидшого переможного миру».

Учасники зібрання Конфедерації будівельників України поділилися власними напрацюваннями щодо майбутньої відбудови і виокремили головні напрями взаємодії. Адже саме спільне спрямування максимуму зусиль на ліквідацію всіх негативних наслідків війни допоможе побудувати вільне енергонезалежне майбутнє країни.