Наглядова рада Фонду затвердила зміни до програми “Енергодім”

17 грудня відбулося заключне засідання Наглядової ради Фонду енергоефективності у 2020 році. 

Під час засідання члени Наглядової ради затвердили зміни до програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», які дозволять спростити умови участі у програмі та пришвидшити реалізацію енергоефективних проектів у житловому фонді.

Зокрема, зважаючи на пандемію з коронавірусом нова редакція програми передбачає можливість надавати звіт з фотофіксацією проведених енергоефективних заходів у будинку на етапі верифікації проекту.

Крім того, завдяки прийнятим змінам відтепер учасники програми можуть змінити пакет енергоефективних заходів з «Б» (Комплексний) на «А» (Легкий) у разі, якщо виявиться, що в процесі реалізації проекту “Б” у ОСББ виникли труднощі з отриманням кредитних коштів на реалізацію цих заходів.

Ще одна новела: відтепер ОСББ можуть сплачувати за роботи/послуги відразу після подання відповідної заявки №1 на участь у проекті та не чекати її схвалення. Раніше, якщо ОСББ сплачували за проектну документацію до затвердження Фондом заявки №1, Фонд не відшкодовував ОСББ ці витрати, тоді як зараз після проплати ОСББ послуг і подання заявки ця стаття витрат підлягає частковій компенсації. 

Інші зміни, внесені до програми, стосуються грантової політики, спрощення вимог до оформлення документів та умов участі в програмі.

Також Наглядова рада Фонду розглянула інші питання діяльності установи та план діяльності на 2021 рік.

Текст Програми у новій редакції буде опубліковано на сайті Фонду енергоефективності найближчим часом.

Нагадаємо, що останні зміни до програми “Енергодім” були затверджені Наглядовою радою Фонду 30 вересня 2020 року та вступили в дію 5 жовтня.