Переможці конкурсу кращих проектів з енергоефективності-2020 отримали нагороди від Фонду та партнерів

19 травня 2021 року у Києві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу кращих енергоефективних проектів Нагорода Фонду енергоефективності – 2020” (“Energy Efficiency Fund`s Awards – 2020”) в рамках 23-ї Міжнародної виставки Aqua Therm Kyiv.

Конкурс визначив найкращі проекти з модернізації багатоповерхівок, реалізовані в 2020 році в рамках програми “ЕНЕРГОДІМ” державної установи “Фонд енергоефективності”.

Участь у заході взяли фахівці Фонду енергоефективності, представники місцевої влади та ОСББ, ЗМІ, провідні експерти профільних асоціацій та громадських спілок.

Нагородження переможців відбулося в чотирьох номінаціях:

1) “ЕНЕРГО-ДІМ” (ОСББ-учасники програми Фонду)

2) “ЕНЕРГО-ГРОМАДА” (органи місцевого самоврядування)

3) “ЕНЕРГО-МЕДІА” (журналісти, блогери, засоби масової інформації, що працюють на тему енергоефективності)

4) “ЕНЕРГОАУДИТОР” (енергоаудитори – фізособи, які проводили сертифікацію енергоефективності будівель для ОСББ-учасників програми Фонду)

Переможці конкурсу отримали нагороди та відзнаки від Фонду енергоефективності та його партнерів.

Спонсор конкурсу – компанія Danfoss Україна. Конкурс реалізовано за підтримки GIZ в Україні, ПРООН в Україні та Міжнародної фінансової корпорації (IFC – Група Світового банку).

Відкриваючи захід, Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності, зазначила, що конкурс започаткований на щорічній основі.

Для нас цей конкурс є надзвичайно важливим, тому що ми знаємо, що першопрохідцям програми “Енергодім” завжди складніше. Тому ми дуже сподіваємося, що ці призи та відзнаки стануть приємним бонусом та винагородою за докладені зусилля з боку учасників”, – підкреслила очільниця Фонду.

У свою чергу, присутня на заході Наталія Олійник, президент Всеукраїнської Ради голів ОСББ та голова Конкурсного комітету Фонду підкреслила, що енергоефективність є ключовим пріоритетом для країни.

Сьогодні має бути синергія ОСББ з містами, коли місто також підтримує та реалізує свою програму підтримки співвласників, яка поширюється на учасників програми “Енергодім”, – додала Наталія Олійник.

Переможці:

У номінації “ЕНЕРГО-ДІМ” нагороду отримали два переможці за двома категоріями: ОСББ, які реалізували у будинку пакет заходів А “Легкий” та ОСББ, які реалізували пакет заходів Б “Комплексний”:

ОСББ “Заболотного 59” (пакет А)

ОСББ “Липи-2” (пакет Б)

Ці номінанти вибороли першість завдяки високим балам за досягнуту економію енергоресурсів, швидкість реалізації проекту (тривалість кожного з проектів – 7-8 місяців), гарну візуалізацію та інженерію, високу якість підготовки документів для участі у Програмі. 

ОСББ “Заболотного 59” отримало сертифікати від спонсорів конкурсу GIZ та компанії Danfoss Україна на отримання системи відеонагляду та комплекту обладнання для системи сніготанення.

1

У свою чергу, ОСББ “Липи 2” також отримало сертифікат від Danfoss Україна на 50 тис. грн для закупівлі комплектів терморегуляторів.

13 будинків з ОСББ з Новояворівська уже подали заявки на участь у програмі “Енергодім”. Сподіваємося, що до кінця 2021 вся вулиця Юрія Липи буде термодернізована, а через 5 років все місто Новояворівськ буде енергомодернізоване”, – зазначила Галина Джулай, перша заступниця міського голови Новояворівська, яка раніше супроводжувала проект термореновації ОСББ “Липи 2” як управителька.

2

Нагороду в номінації “ЕНЕРГО-ГРОМАДА”