Наглядова рада Фонду енергоефективності ухвалила нові зміни до Програми “Енергодім”

Сьогодні, 22 травня, Наглядова рада Фонду ухвалила чергові зміни до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», а також інших документів, що є невід’ємною частиною Програми. Програма в новій редакції вступає в дію з 24 травня 2024 року.

Текст Програми «Енергодім» в новій редакції та супровідні документи містяться на сайті Фонду енергоефективності. 

Які основні зміни відбулися?

Експертизу проєктної документації відтепер можуть здійснювати експертні організації будь-якої форми власності.

Така норма дозволить ОСББ-учасникам Програми “Енергодім” проходити експертизу проектної документації в будь-якій експертній організації, яка включена до переліку, який затверджений наказом Мінрегіону від 15.08.2017 №204. Нововведення дозволить ОСББ простіше та швидше отримати результати експертизи.

ВАЖЛИВО! Зміна вступить в дію 24 травня 2024 року і поширюються на тих учасників, чиї Заявки ще не були схвалені.

 

Можливість отримати часткове відшкодування витрат за розробку нової проєктної документації та її експертизу 

Це означає, що ОСББ, у разі подання нової проєктної документації та її експертизи, має право отримати часткове відшкодування їх вартості. Ця норма розповсюджується лише на тих учасників, які отримали схвалення Заявки №2 на затвердження Проєкту, але ще не подали Заявку №4 на верифікацію, до якої були долучені акти приймання виконаних будівельних робіт (Форма № КБ-2в) відповідно до Проектної документації, що подавалась у складі супровідних документів до схваленої Заявки №2. Додатково про порядок коригування вже виплаченого траншу на проектну документацію та її експертизу та про обмеження нового траншу на них дивіться в Додатку 1 до Програми.

Зміни в умови відшкодування за утеплення відкосів

Утеплення зовнішніх відкосів теплоізоляційними матеріалами товщиною не менше 20 мм в рамках заходу “Комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін” не буде враховано в питомій вартості заходу за умови надання фотопідтвердження виконання таких робіт та оформлення окремим актом або довідкою за формою КБ-2в. 

Нагадаємо, що останні зміни до програми “Енергодім” були затверджені Наглядовою радою Фонду 20 березня 2024 року.