Програму “ГрінДІМ” презентували на Форумі “HOME RECOVERY” в Миколаєві

Фонд енергоефективності презентував нову Програму “ГрінДІМ” під час Форуму “HOME RECOVERY”, що відбувся у Миколаєві 30 травня. Програма спрямована на підтримку українців у модернізації своїх будинків та підвищенні їхньої енергоефективності, що стає особливо важливою в умовах частих блекаутів.

Під час презентації Микола Ільїнов, фінансовий директор Фонду енергоефективності розповів про цілі та умови участі у Програмі “ГрінДІМ”. Зокрема, було зазначено, що Фонд надаватиме гранти на 70% від загальної вартості обладнання, а також на проведення енергоаудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

“В умовах війни та частих блекаутів енергоефективність стає ключовим фактором для українців”, – зазначив Микола Ільїнов, фінансовий директор Фонду енергоефективності, – “Програма “ГрінДІМ” – це унікальна можливість для українців зробити свої будинки більш енергоефективними та комфортними, зменшити витрати на комунальні послуги, а також частково зменшити залежність від централізованого постачання тепла та електроенергії”.

Під час Форуму також було представлено інші програми Фонду енергоефективності, такі як “Енергодім” та “Відновидім”. “Енергодім” пропонує гранти на модернізацію системи опалення, а “Відновидім” допомагає українцям, які постраждали від війни, відновити свої пошкоджені будинки.

Юрій Гусаков, співзасновник Центру житлового фонду та розвитку підприємств Миколаєва, під час виступу наголосив, що запорука успішної та якісної енергомодернізації – це активні та ініціативні ОСББ, наявність міських та державних програм підтримки, а також готовність підприємств направляти свої гроші та ресурси в енергомодернізацію. 

 

Наприкінці форуму учасники мали змогу поставити свої запитання щодо програм Фонду та отримати детальні роз’яснення від фінансового директора Фонду енергоефективності. Крім того, в межах Форуму всі учасники оглянули вже реалізовані проєкти та на власні очі побачили всі переваги участі у програмах Фонду. 

Форум, організований Агенцією розвитку міста Миколаєва та Центром житлового фонду та розвитку підприємств, зібрав під одним дахом представників міської влади, керівників державних установ, представників бізнесового середовища та ОСББ.

Нагадаємо, нещодавно Наглядова рада Фонду енергоефективності ухвалила нову Програму “ГрінДІМ”.