Відновлення пошкоджених обстрілами будинків Запоріжжя

Запоріжжя – один з регіонів України, які найбільше страждають від ворожих масованих обстрілів. Внаслідок російської військової агресії проти України у Запорізькій області вже зруйновані чи пошкоджені тисячі будинків. Проте населення Запоріжжя активно відновлює свої будівлі, використовуючи всі можливі інструменти. 

Одним із таких інструментів є Програма Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ». На території Запорізької області ця Програма почала діяти лише з середини вересня 2023 року — відтоді Фонд отримав від місцевих ОСББ 114 заявок на участь, вартість схвалених проєктів складає близько 150 млн грн. Наразі Запорізькі ОСББ повністю або частково завершили вже понад 80 проєктів і Фонд виплатив їм близько 92 млн грн.

«Запоріжжя демонструє всьому світу неабияку силу та незламність, попри страшні реалії війни люди там відновлюють будинки і ми надзвичайно раді, що маємо можливість надати їм допомогу, — коментує Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності. — Іноді нам кажуть, що відновлення будинків в умовах воєнного стану не на часі, мовляв навіщо відновлювати, якщо ворог знову може зруйнувати. Але так кажуть люди, які, на щастя, не знають що таке зруйнований дім, розбиті вікна, дах, фасад або інші конструкції будівлі і як складно відновлювати самотужки. Люди, будинки яких постраждали від ворожих обстрілів, просять про допомогу. Ніхто не хоче покидати свій дім, а вимушено покинувши, роблять усе можливе аби якнайшвидше повернутись додому. На сьогодні із Запорізької області учасниками нашої Програми «ВідновиДІМ» стали понад 14 000 домогосподарств, а загалом всіх учасників Програми майже 55 000 українських родин. Частина з них вже повернулись додому, частина невдовзі повернеться і це спонукає нас шукати шляхи для розширення можливостей Програми, бо, на жаль, попит на неї дуже великий».  

Нагадуємо, що Програма Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ» реалізується за підтримки ЄС у партнерстві з IFC. За умовами Програми Фонд надає учасникам грант на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості матеріалів і робіт.

Деталі про Програму — за посиланням: https://eefund.org.ua/recovery/ 

За консультацією звертайтеся до відділу супроводу проєктів за номером телефону +38 (044) 222-95-90 або на електронну пошту support@eefund.org.ua.