Фонд енергоефективності розширює можливості для ОСББ: підписано угоду з новим банком-партнером

Фонд енергоефективності підписав угоду з МТВ Банком, яка відкриває нові перспективи для ОСББ. Згідно з умовами угоди, банк надаватиме кредитування на модернізацію житлових будинків за програмами Фонду.

“Партнерство Фонду енергоефективності та МТБ Банку – це яскравий приклад соціальної відповідальності бізнесу в умовах війни, – зазначає Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності. – Створення умов кредитування для ОСББ в межах програм Фонду – це не просто фінансова підтримка, а інвестиція в майбутнє України, адже кредитування від  МТБ Банку стало тим фінансовим важелем, який дозволяє ОСББ не зволікати з модернізацією, а активно готуватися до зими. Завдяки спільним зусиллям ми наближаємо Україну до енергонезалежності, створюючи комфортні та економічно вигідні умови для життя співвласників будинків.”

«Ми раді приєднатися до такої важливої справи, як підвищення енергоефективності житла та й взагалі, децентралізації енергопослуг. – підкреслює Юрій Кралов, Голова Правління МТБ Банку. –  В діючих умовах забезпечення населення індивідуальним енергообладанням, особливо таким, що не залежить від викопних ресурсів та дає швидку самоокупність –  є чудовою  ініціативою. Ми дійсно хочемо і будемо допомагати людям, щоб вони мали можливість мешкати в світлій та теплій домівці, і щоб це не потребувало зайвих ресурсів. Нам разом будувати нову країну, на нових технологічних засадах у всіх сферах і цей крок – приєднання до програм фонду – вважаю своєчасним і економічно ефективним для всіх».

Відсьогодні ОСББ, які беруть участь у програмах Фонду енергоефективності, можуть отримувати кредит від 7% річних у МТБ Банку. За деталями щодо кредитування звертайтесь до найближчого відділення МТБ Банку.

 

Довідково

ДУ «Фонд енергоефективності» єдина в Україні державна установа, створена урядом для стимулювання і підтримки заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі. 

Наразі Фонд енергоефективності реалізує три ініціативи. Програму «Енергодім», головна мета якої — впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках, Фонд запустив 2019 року. ОСББ, які беруть у ній участь, отримують від Фонду до 70% компенсації вартості проєктів (за спрощеним пакетом «А» — 60%). З листопада 2022 року Фонд запустив Програму «ВідновиДІМ», учасники якої отримують 100% компенсації за відновлення будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій. В травні 2024 року В травні 2024 року Фонд запустив ще одну Програму “ГрінДІМ”, яка  стимулюватиме впровадження відновлюваних джерел енергії в Україні.

Програма “ГрінДІМ” передбачає надання грантів на рівні 70% від загальної вартості обладнання, зокрема, на встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів, а також на проведення енергоаудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

Станом на кінець серпня учасниками програм Фонду стали близько 135 000 домогосподарств (понад 65 000 — «Енергодім», понад 64 000 — «ВідновиДІМ», понад 4000 «ГрінДІМ»). Фонд компенсував ОСББ понад 2,3 млрд грн («Енергодім» — 1,5 млрд грн, «ВідновиДІМ» — понад 830 млн грн). Програма «Енергодім» налічує 383 повністю або частково завершених проєктів, за Програмою «ВідновиДІМ» таких проєктів вже п 584.

 

ПАТ «МТБ БАНК» працює понад 30 років.  Представлений у 15 регіонах України. 
Входить у ТОП-20 провідних банків за версією Financial Club, «Банк Року 2024» у номінації  «Розрахунковий банк для бізнесу» та у ТОП-22 за рівнем чистих активів. 
Банку підтверджено кредитні (uaAА+ , «Кредит Рейтинг») , uaAAА- («Рюрік»), та депозитні рейтинги  – на найвищому рівні.МТБ Банк э діючим учасником державних програм «Доступні кредити 5-7-9», «Доступний факторинг», «Доступний лізинг 5-7-9».