Фонд енергоефективності: перші заявки з Дрогобиччини за новим спрощеним Пакетом “Б”

Фонд енергоефективності отримав перші дві заявки на участь у Програмі «Енергодім» за спрощеним варіантом Пакету «Б» від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Дрогобицького району. Це свідчить про зростаючу свідомість громади щодо важливості енергоефективності та бажання створити комфортні та енергоощадні житлові умови.

Варто зазначити, що Дрогобиччина вже демонструвала приклад активної участі у державних програмах енергоефективності. Адже саме з цього регіону надійшла перша заявка на участь у Програмі “ГрінДІМ”.

Особливо приємно відзначити досвід ОСББ “Павлін”, яке вже не вперше звертається до Фонду енергоефективності. Раніше співвласники успішно реалізували масштабний проєкт з утеплення стін, вартість якого склала майже 6 млн грн. Наразі об’єднання планує продовжити енергомодернізацію та утеплити дах будинку, орієнтовною вартістю 3 млн грн.

Ще одне ОСББ “Соломія-2016”, також долучилося до ініціативи. Співвласники цього будинку вирішили комплексно підійти до питання енергоефективності та планують утеплити стіни та замінити двері в місцях загального користування за підтримки Фонду.

Ці два успішні кейси демонструють, що об’єднання зусиль співвласників, підкріплені державною підтримкою, дозволяють досягти значних результатів у напрямку енергозбереження та підвищення комфорту проживання.

Нагадаємо, що з 29 липня 2024 року ОСББ, які вже реалізували обов’язкові заходи Пакету «А» можуть стати учасниками Програми «Енергодім» за спрощеною процедурою по пакету «Б» Програми «Енергодім».

До нової версії пакету «Б»  входять такі заходи, як утеплення стін та утеплення дахів — обов’язкові заходи. ОСББ може вибрати один із цих заходів або реалізувати обидва. Також, за потреби у рамках цього пакету можна виконати такі заходи, як заміна віконних та балконних блоків у місцях загального користування та заміна зовнішніх дверей або облаштування тамбуру зовнішнього входу. Реалізація таких робіт дає змогу співвласникам багатоповерхівок отримати до 50% економії енергії.