Фонд енергоефективності та міська рада Кривого Рогу підписали Меморандуми про співпрацю

15 вересня 2020 року Фонд енергоефективності та міська рада Кривого Рогу дистанційно підписали Меморандуми про співпрацю в межах Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків  «Енергодім».

«Підтримка енергоефективних ініціатив в житловому секторі має важливе значення. Адже, комплексна енергомодернізація дозволяє не тільки змінювати умови проживання та експлуатації будівлі, але й економити на комунальних послугах вдвічі, а то й втричі. Позитивними також є практики фінансової підтримки ОСББ з міського бюджету та всебічна підтримка активних співвласників, які готові змінювати рівень енергетичної ефективності власних будинків» коментує Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності.

Загальна кількість багатоповерхових житлових будинків у  Кривому Розі  6064, з них  у 656 будинках створено ОСББ. У місті з 2016 року діє Програма підтримки ОСББ, що передбачає  відшкодування частини кредиту з міського бюджету у розмірі 20% від основної суми (тіла) кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. Програма діє до 2020 року .

«Переважна частина житлового фонду міста не відповідає сучасним вимогам енергозаощадження, відповідно у цих будівлях низький рівень енергозбереження. Тому, впровадження заходів з термомодернізації буде сприяти збільшенню строку служби будівель житлового фонду міста» наголошують фахівці відділу з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій виконкому Криворізької міської ради.

«Підписання меморандуму з державним Фондом енергоефективності для нас є продовженням серйозної комплексної роботи з впровадження енергоефективних технологій, покращення умов проживання мешканців ОСББ та ЖБК. Адже, у підсумку люди отримають суттєву економію споживання енергоресурсів та економію витрат на комунальні послуги. Співпраця з Фондом енергоефективності відкриє нові можливості для наших мешканців у реалізації масштабних та комплексних проєктів з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків» доповнює Юрій Вілкул,  міський голова Кривого Рогу.

Нагадаємо, що вчора, 14 вересня Фонд енергоефективності підписав Меморандуми про співпрацю з шістьма містами та ОТГ Черкаської області.