Фонд енергоефективності презентував свої здобутки та нову Програму “ГрінДІМ” на тижні сталої енергії в Миколаєві та Охтирці

11 червня 2024 року в межах тижня сталої енергії, що проходить з 11 по 15 червня, у Миколаєві та Охтирці відбулись заходи за участі Фонду енергоефективності.

Під час заходів представники Фонду презентували основні досягнення за програмами Енергодім та Відновидім, які спрямовані на підвищення енергоефективності та відновлення пошкоджених будинків, а також детально ознайомили всіх присутніх з новою Програмою “ГрінДІМ”, яка стимулюватиме впровадження відновлюваних джерел енергії в Україні.

Тарас Оборонов, начальник відділу підтримки клієнтів та супроводу проєктів Фонду енергоефективності, під час виступу в Охтирці, зауважив, що Програма “Енергодім” це першочергові кроки, які має зробити кожне ОСББ. “Впровадження індивідуального теплового пункту у багатоповерховому будинку – це не просто чергове оновлення комунікацій, а й розумне рішення, яке дає відчутні переваги як для мешканців, так і для загальної енергоефективності країни. Завдяки ІТП в квартирах завжди буде підтримуватися оптимальна температура, і гарантує мешканцям комфорт та затишок протягом всього опалювального сезону”, зауважив Тарас Оборонов.

Крім того, учасники заходу дізнались які пошкодження можна усунути в будинку за Програмою “ВідновиДІМ”, умови, яким має відповідати пошкоджений будинок для отримання гранту від Фонду, а також про нову ініціативу Фонду Програму “ГрінДІМ”, за якою можна отримати грант на встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів. 

В цей самий час, в Миколаєві проходив аналогічний захід за участі Анастасії Щербиніной, провідної експертки відділу верифікації Фонду енергоефективності. 

Миколаївщина неабияк зацікавилась Програмою “ГрінДІМ”, адже велика кількість ОСББ вже були учасниками програм Фонду і вже встигли термомодернізувати власні оселі.

“В умовах постійних відключень світла, які стали сумною реальністю для багатьох українців, питання енергонезалежності виходить на перший план. І саме тут на допомогу приходить Програма “ГрінДІМ” Фонду енергоефективності, яка пропонує українцям можливість встановити сонячні електростанції у своїх будинках, — зазначила Анастасія Щербиніна. Встановлення СЕС за програмою “ГрінДІМ” – це інвестиція у ваше комфортне та незалежне майбутнє. Це крок до енергонезалежної України, де кожен має доступ до чистої та доступної енергії.”

 

Європейський тиждень сталої енергії

Європейський тиждень сталої енергії – це щорічний захід, який об’єднує людей з усіх куточків Європи, щоб поділитися своїми досягненнями в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Завдяки таким заходам, як Європейський тиждень сталої енергії, Україна продовжує рухатися шляхом до більш сталої та енергоефективної економіки.