Мінрегіон закликав мешканців ОСББ приєднатися до Програми “Енергодім”

Міністерство розвитку громад та територій України закликало мешканців багатоповерхівок через ОСББ розпочати співпрацю з Фондом енергоефективності, щоб вже наступного року відчути всі переваги енергоощадного житла.

«Наразі у Фонді є понад 2,5 мільярда гривень, але їх не використано. Навіть заявок на таку суму не подано. Поки що Фонд не працює на повну через низьку активність людей», — зазначила Наталія Хоцянівська, заступник Міністра розвитку громад та територій України, передає прес-служба міністерства.

За її словами, мешканці енергоефективних житлових будинків сплачують за опалення вдвічі менше, саме тому модернізація житлових будинків є надзвичайно перспективним напрямком.

За даними Мінрегіону, наразі з 33 тисяч створених ОСББ 282 подали заявки до Фонду. 

Програма «Енергодім» Фонду енергоефективності передбачає часткову компенсацію витрат на заходи з термомодернізації будинків та повний супровід проекту.

Зокрема, Програма має два пакети заходів «Легкий» та «Комплексний». ОСББ може отримати грант з часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності до 70% на попередній енергоаудит, розробку проектної документації та її експертизу, послуги з технічного та авторського нагляду, обстеження інженерних систем та сертифікацію енергетичної ефективності будівлі. Очікуване скорочення споживання енергоресурсів у багатоквартирних будинках, в залежності від обраного пакета заходів, складає від 20% до 60%.

Детальніше про програму “Енергодім” можна дізнатися на сайті energodim.org. Також можна проконсультуватися з регіональним менеджером за посиланням /novyny/#how_to_apply_header_block