Перші 15 ОСББ розпочали тестування процедур Фонду енергоефектвиності

Голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків отримали необхідні інструкції та готові активно включитися у роботу з тестування Програми Фонду. Ці 15 “Перших ластівок” пройдуть у тестовому режимі усі кроки для отримання часткової компенсації витрат на енергоефективні заходи для ОСББ.

Проект “Перші ластівки” дозволить на практиці побачити реалізацію Програми Фонду енергоефективності, уникнути в майбутньому недоліків та за необхідності – вдосконалити процедуру взаємодії ОСББ з установою.

Рішення про відбір цих 15 ОСББ приймав Комітет у складі представництва Євросоюзу, Уряду Німеччини, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Світового банку, проектів  GIZ та  ПРООН в Україні, Мінрегіону та Фонду енергоефективності. Учасниками проекту “Перші ластівки стали ОСББ з різних регіонів, які мають відмінності за кількістю співвласників, квадратних метрів і субсидіантів. Процедури будуть проходити відповідно до експертних вимог. Крім того, IFC та GIZ супроводжуватимуть ОСББ протягом усіх етапів реалізації проектів.