Програма «Енергодім»: Фонд енергоефективності розпочинає прийом заявок за спрощеним варіантом пакету «Б»

Фонд енергоефективності відновлює прийом заявок за спрощеною процедурою по пакету «Б» Програми «Енергодім». Відтепер ОСББ можуть подати заявку та отримати до 70% гранту від Фонду енергоефективності на утеплення фасаду та даху. Це дасть змогу отримати до 50% економії енергії після реалізації проекту.

29 липня Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до Програми «Енергодім», якими запровадила особливості реалізації пакету «Б» (Комплексний) та відновлення прийому Фондом заявок.

До нової версії пакету “Б” входять чотири заходи. Серед обов’язкових заходів ОСББ може вибрати один із заходів або реалізувати обидва, зокрема, це утеплення стін та утеплення дахів. Серед необов’язкових заходів учасники можуть реалізувати такі заходи: замінити блоки віконні та блоки балконні у МЗК та замінити зовнішні двері або облаштувати тамбур зовнішнього входу.
Важливо знати! Учасниками Програми спрощеного варіанту пакету «Б» можуть стати виключно ті ОСББ, які вже реалізували обовязкові заходи Пакету “А”, зокрема, мають встановлений ІТП та тепловий лічильник або ці заходи виключені енергоаудитором за обґрунтованих підстав.

Крім того, ОСББ можуть отримати часткове авансування будівельних робіт на рівні 30% від вартості проєкту, але не більше ніж 4,2 млн грн. Загальний розмір гранту для одного ОСББ становитиме 70% від вартості проєкту, але не більше 10 млн грн. Передбачається, що термін реалізації проєктів становитиме 9 місяців з можливістю продовження ще на півроку.
Варто додати, що за спрощеним варіантом пакету «Б» ОСББ можуть розраховувати на часткову компенсацію витрат за проєктні роботи, технічний та авторський нагляд, професійний супровід проєкту тощо. Детальніше щодо порядку та суми компенсації можна дізнатись ТУТ.

Нагадаємо, що до цього у межах Програми «Енергодім» ОСББ могли вибрати один з двох пакетів. «Легкий (А)» об’єднував відносно недорогі енергоефективні заходи (насамперед — модернізація інженерних систем будинку). Пакет «Комплексний (Б)» включав всі заходи пакету «Легкий», якщо вони не були впроваджені раніше, а також теплоізоляцію будівельних конструкцій — стін, даху, горища і підвалу. Економія від реалізації проєктів становить до 50%.

ОГОЛОШЕННЯ про прийняття нової редакції деяких документів Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ»

ОГОЛОШЕННЯ про початок прийому Заявок на Участь від ОСББ відповідно до особливостей Додатку №5 до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ», затвердженої рішенням Наглядової ради 16 серпня 2019 року, в редакції від 29 липня 2024 року

Маєте запитання щодо Програми «Енергодім»? Ви можете звернутися до відділу супроводу проєктів Фонду за телефоном +38 (044) 222-95-90 або на електронну пошту support@eefund.org.ua.
Не пропустіть цю унікальну можливість зробити ваш дім теплішим, затишнішим і енергоефективнішим.