Увага! Фонд енергоефективності публікує відеоматеріали Школи проєктних менеджерів!

4 червня 2024 року – Фонд енергоефективності з радістю оголошує про публікацію відеоматеріалів з навчального курсу “Школа проєктних менеджерів”, який відбувся в квітні 2024 року в онлайн-форматі.

Цей курс був розроблений для осіб, які надаватимуть послуги супроводу проєктів за Програмою “Енергодім” Фонду енергоефективності. Відеоматеріали будуть корисні як проєктним менеджерам, так і головам правління/представникам ОСББ, які планують впровадити енергоефективні заходи за програмою.

Навчальна програма, розроблена та проведена працівниками Фонду енергоефективності та консультантами проекту IFC “Енергоефективність в Україні та відповідь на кризу”, охоплює такі теми:

  • Ключові процедури та оновлені вимоги Програми “Енергодім”
  • Практичні напрацювання команди регіональних радників IFC “Підтримка Фонду енергоефективності та реагування на кризу” в роботі зі співвласниками під час реалізації проєктів

Відеоматеріали Школи проєктних менеджерів структуровані у 11 частин, які можна переглянути на офіційній сторінці Фонду енергоефективності у YouTube: https://bit.ly/3yTHuDu

Зміст відеозаписів:

  1. Фонд енергоефективності та огляд його ключових програм. Пакет А (спрощений) Програми «Енергодім», Дмитро Сирих, в/о технічного директора ФЕЕ.
  2. Проєктні менеджери та їхній статус, Катерина Габельчук, провідний експерт з управління ризиками відділу оцінки ризиків ФЕЕ.
  3. Організаційна структура Фонду Енергоефективності та взаємодія з його командою у процесі реалізації та супроводу проєктів. Як оформити заявки до Фонду Енергоефективності (на участь, на верифікацію) та уникнути типових помилок. Верифікація проєкту: можливі проблеми при проведенні та як їх уникнути, Тарас Оборонов, начальник відділу підтримки клієнтів та супроводу проєктів ФЕЕ.
  4. Використання інформаційних інструментів Фонду в процесі реалізації та супроводу проєктів, Сергій Казаку, консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  5. Фінансові аспекти реалізації програми «Енергодім». Джерела фінансування проєктів енергомодернізації будинків з ОСББ та особливості залучення банківського фінансування, Микола Ільїнов, фінансовий директор ФЕЕ та Тетяна Симоненко, начальник відділу оцінки проєктів.
  6. Як обґрунтувати необхідність енергомодернізації багатоквартирного будинку: діалог з правлінням ОСББ, Сергій Казаку, консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  7. Модернізація опалення та гарячого водопостачання, Михайло Лук’яник консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  8. Заміна вікон/дверей, Михайло Лук’яник консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  9. Як провести енергоаудит для участі в Програмі Фонду Енергоефективності та після впровадження енергоефективних заходів, Владислав Тимошенко, консультант програми IFC консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  10. Як переконати співвласників, чому варто скористатися можливостями програми Фонду енергоефективності, Петро Лавринюк, консультант програми IFC консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  11. Як провести загальні збори і правильно оформити їх результати, Андрій Бурий, консультант програми IFC консультант програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні».
  12. Підсумкова сесія. Питання-відповіді щодо практики роботи проєктних менеджерів.

Цей курс є цінним ресурсом для всіх, хто зацікавлений у впровадженні енергоефективних заходів в Україні. Запрошуємо до перегляду!

Додаткова інформація про Програму “Енергодім” та Школу проєктних менеджерів доступна на вебсайті Фонду енергоефективності: https://eefund.org.ua/energodim/