Зміни до Програми “Енергодім”: 20% додаткового гранту для учасників

Фонд енергоефективності оголошує про затвердження збільшення розміру гранту для ОСББ. Сьогодні, 17 липня 2024 року, Наглядова рада Фонду енергоефективності ухвалила відповідні зміни до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Це рішення спрямоване на фінансову підтримку діючих учасників Програми, що реалізують свої проекти в поточних умовах, а також для стимулювання більшої кількості ОСББ до модернізації своїх будинків при підготовці до опалювального сезону.

Відтепер, всі ОСББ, які беруть участь у Програмі “Енергодім” та не завершили Проект, отримають додаткові +20% до суми гранту на будівельні роботи (нагадаємо, що раніше такі умови були передбачені для перших 500 учасників). Відповідно, учасники Програми за Пакетом заходів “А” (в тому числі нові учасники Програми, які реалізують Проекти в спрощеному порядку) отримають 60% компенсації вартості будівельних робіт, а учасники, що реалізують Проекти за Пакетом заходів “Б”, отримають 70%.

Зверніть увагу! Всі ОСББ-учасники, які вже подали заявку на покрокову або повну верифікацію, але ще не отримали схвалення останнього кроку – можуть розраховувати на перерахунок гранту за попередніми кроками у збільшеному розмірі.

Програма в новій редакції вступає в дію з 19 липня 2024 року.

Текст Програми “Енергодім” в новій редакції та супровідні документи містяться на сайті Фонду енергоефективності.