Зміни у Програмі «ВідновиДІМ»: протиаварійні роботи та збільшення гранту

З 28 серпня українські ОСББ отримають більше можливостей для відновлення пошкоджених війною будинків. Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила значні зміни до Програми “ВідновиДІМ”, яка дозволяє отримати грант на ремонт житлових будинків, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Розширений перелік прийнятних заходів

Перелік прийнятних заходів, на які можна отримати грант для виконання ремонтних робіт у межах Програми «ВідновиДІМ», розширився. Відтепер за отримані кошти можна провести протиаварійні роботи, зокрема: відновити цілісність та несучу здатність стін та їх елементів, плит перекриттів, покриття та покрівлі, виконати армувальні пояси тощо.

Хочемо зауважити, що рішення по виконанню протиаварійних робіт, мають бути передбачені в складі проєкту на капітальний ремонт, який пройшов експертизу в експертній організації державної форми власності, за результатами якої надано позитивний Експертний звіт.

Збільшена максимальна сума гранту

Збільшений граничний розмір гранту, який ОСББ може отримати на один об’єкт відновлення, — з 8 млн грн до 8,8 млн грн. Це дасть змогу охопити більший обсяг робіт і відновити більші за розміром багатоквартирні будинки. Як і раніше, загальна сума гранту за проєктом складається із першого та другого траншів (70% і 30% відповідно).

Змінились вимоги до довідки від банка-партнера

Відтепер ОСББ має надавати Фонду  довідку про відкритий поточний рахунок та відповідність Бенефіціара. Довідка має бути видана Банком-партнером за формою, затвердженою договором про співпрацю між Фондом та Банком-партнером. Раніше така довідка надавалась за формою, встановленою банком.

Змінено форму Анкети підрядника

До форми Анкети підрядника додано ще одне запитання, на яке має бути ствердна відповідь підрядника: чи має він достатні трудові та матеріальні ресурси для виконання  договору з Бенефіціаром.

Детально ознайомитись зі змінами до Програми ТУТ