ОСББ проводять будівельні роботи по проекту “Перші ластівки”

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, що входять до проекту “Перші ластівки”, з Новояворівська та Львова почали будівельні роботи в своїх будинках. 

ОСББ “Липи-2” з Новояворівська реалізує енергоефективні заходи по пакету “Комплексний”. До заходів, які реалізуються в будинку, входять: встановлення індивідуального теплового пункту, гідравлічне балансування системи опалення, теплоізоляція трубопроводів водяної системи внутрішнього теплопостачання (системи опалення) в неопалюваних приміщеннях, а також теплоізоляція зовнішніх стін та конструкцій.

У Львові ОСББ “Стрийська 75” реалізовує енергоефективні заходи по пакету “Легкий”. Тут  вже встановили індивідуальний тепловий пункт, провели гідравлічне балансування системи опалення та теплоізоляцію трубопроводів водяної системи внутрішнього теплопостачання (системи опалення) в неопалюваних приміщеннях. 

 Орієнтовний термін завершення робіт – 5-6 тижнів.

 Нагадаємо, в грудні 2018 року розпочалася тестова програма Фонду Енергоефективності “Перші ластівки”, що покроково тестує процедури отримання грантів. Для пілотного проекту було відібрано 15 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з різних областей України, різними будинками та різною кількістю співвласників. Загальна вартість проектів – 58 390 449 грн. 

П’ять з них планують завершити реалізацію проектів вже цього року, а решта до кінця 2020 року. 

Проекти “Перших ластівок” отримали такі ж самі умови, що перші 300 Проектів по програмі “Енергодім”. Крім того ОСББ-учасники цього проекту отримали безкоштовний енергоаудит та розробку проектної документації і повний супровід експертів на всіх етапах реалізації проекту.

Програма “Енергодім” передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету “Легкий” та 50% для пакету “Комплексний”.

Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Повний текст Програми «Енергодім» та додатки за посиланням: http://bit.ly/2MvjzkE

Заявки подаються через усі відділення банка-партнера: http://bit.ly/2zmee6j

Детально про те, з чого розпочати кроки до гранту, перелік необхідних документів та форми заявок на сторінці програми “Енергодім”: http://bit.ly/2TVkaNi

Нагадаємо, раніше 15 ОСББ розпочали тестування процедур Фонду енергоефективності

1

2

4