Кабмін призначив нового члена Наглядової ради Фонду енергоефективності

Новим членом Наглядової ради Фонду енергоефективності від Кабінету Міністрів України став Олександр Бутенко — заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Відповідне розпорядження Кабмін підписав 21 березня 2023 року.

В Уряді Олександр Бутенко, зокрема, координує виконання завдань та функцій Міністерства з формування та реалізації державної політики у сферах житлово-комунального господарства, управління побутовими відходами, забезпечення енергетичної ефективності будівель.

Олександр Бутенко закінчив юридичний факультет Національної академії внутрішніх справ, отримав ступінь магістра з фінансового ринку в Українському інституті розвитку фондового ринку Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана, а також магістра з економіки в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Працював помічником Міністра інфраструктури України, заступником директора з питань роботи з контрагентами дочірньої компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України», у структурах НАК «Нафтогаз України». Є членом Національної асоціації адвокатів України.

Наглядова рада — найвищий орган управління Фонду енергоефективності. Вона захищає права засновника, кредиторів, донорів і кінцевих бенефіціарів Фонду, забезпечує виконання цілей установи та здійснює нагляд за її управлінням. Наглядова рада Фонду енергоефективності формується з двох представників Уряду, двох незалежних членів і одного представника міжнародних донорів. Члени Наглядової ради обираються на п’ятирічний термін.

Нагадаємо, у лютому Наглядова рада затвердила зміни до програм Фонду.