Робота Фонду енергоефективності на період воєнного стану

Дорогі наші друзі, партнери, колеги!

Сьогодні наші воїни захистили майже всю територію України, яка зазнала безпосередніх ударів. Відбивають ту, яку вдалося зайняти рашистській армії. Безмежно пишаємося кожним оборонцем нашої землі та ні хвилини не перестаємо вірити в перемогу!

Тож і ми, ті, хто продовжує працювати, у цей час залишаємося з вами на зв’язку та продовжуємо виконувати свої обов’язки.

ВАЖЛИВО! До уваги ОСББ-учасників програми «Енергодім»

Фонд енергоефективності повідомляє, що Торгово-промислова палата України (далі – ТПП України), враховуючи надзвичайно важку ситуацію, з якою зіткнулась наша країна, ухвалила рішення спростити процедуру засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) та розмістила на своєму сайті загальний офіційний лист ТПП України від 28.02.2022 №2024/02.0-7.1 щодо засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), що надає можливість (за необхідності) роздруковувати відповідне підтвердження всім, кого це стосується. Сертифікати про форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) встановленого зразка будуть видаватися ТПП України та уповноваженими нею регіональними торгово-промисловими палатами після закінчення форс-мажорних обставин або стабілізації ситуації.

Відповідно до Умов Грантового договору при настанні форс-мажорних обставин сторони звільняються від відповідальності за порушення зобов’язань за цими Умовами на строк дії форс-мажорних обставин і усунення їх наслідків.

При цьому ОСББ повинне негайно подати повідомлення Фонду про подію, що оголошується форс-мажорними обставинами для учасника Програми з обґрунтуваннями щодо неможливості виконання ним положень Грантового договору.

Якщо настання форс-мажорних обставин перешкоджатиме Фонду виконувати Умови Грантового договору, він додатково повідомить ОСББ – учасників Програми про це шляхом публікації інформації на Вебсайті Фонду та особисто шляхом надсилання відповідного повідомлення.

При цьому на період воєнного стану:

  • – Прийом та робота з доопрацювання всіх заявок, що знаходяться на розгляді, продовжується без змін;
  •  
  • – Заявки, які не будуть вчасно доопрацьовані, не відхилятимуться через недотримання строків доопрацювання;
  •  
  • – Тимчасово призупиняється прийом нових заявок на участь в програмі «Енергодім» (Заявка 1), окрім тих, що були подані через банки-партнери або передані у відділення в поштового зв’язку або служби кур’єрської доставки до опублікування цього оголошення;
  •  
  • – Разом із тим продовжується прийом та опрацювання нових заявок на затвердження проекту (Заявка 2), заявок на зміни до проекту (Заявка 3), заявок на верифікацію (Заявка 4)  та заявок на продовження строку реалізації проекту (Заявка 5);
  •  
  • – Виплата всіх грантів продовжиться без змін (за умови сталої роботи платіжних систем).
  •  

 ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Подати всі заявки (крім заявок на участь, які тимчасово не приймаються) та доопрацьовані документи можна лише в електрону форматі за умови накладення кваліфікованого електронного підпису голови правління/уповноваженої особи.

Щоб це зробити, використайте інструкцію за посиланням: ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ПОДАННЯ ЗАЯВОК ОНЛАЙН

Щоб завантажити і відправити документи, їх необхідно відсканувати. Зробити це можна за допомогою звичайного мобільного телефону та мобільного додатку, який допоможе оптимізувати великі файли та розмістити їх в телефоні: ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ СКАНУВАННЯ ЗАЯВКИ

В разі, якщо у вас залишаться запитання, напишіть на адресу: support@eefund.org.ua

***

З надією та вірою дивимося у майбутнє і не перестаємо підтримувати наших захисників.

Слава Україні!